Eipä ole joulua tullut ajateltua, mutta tänään ilmestyi postilaatikkoon Joululehti :) Piti ihan tarkistaa että jouluun tosiaan on enää 64 päivää. Minä olen kyllä täysillä jouluihminen, vaikka en kaikesta hössötyksestä ja ostohulinasta pidäkkään. Monena vuotena ollaan jouluaattona oltu täällä meillä lähimpien kanssa syömässä ja viettämässä aattoa ja niin ollaan tänäkin jouluna. Koskaan en ole mitään ihmeellisiä ruokia laitellut, kinkku, kala, rosolli ja tavan joululaatikot on riittäneet hienosti. Kun en mikään talousihme ole niin pitää tyytyä ihan helppoon ja tavalliseen :)

017.jpg

Orkideat tykkää olla tuolla keittiön ikkunalla, taas on kaksi täydessä kukassa. Mitään ihmeellistä en niille ole tehnyt, parin viikon välein liotan ne ravinnevedessä, siinä kaikki. Kuvausta varten siirsin hetkeksi pois ikkunalta.

007.jpg

015.jpg

Tässä sitten taas viime vikkojen aikaansaannoksia. Nyt en ole muutamaan päivään sukkapuikkoihin kajonnut, mutta joka kauppareissulla pitää käydä lankoja hypistelemässä, vaikka niitä keräkaupalla tuolla nurkissa jo on. Eipä ainakaan varpaita palele :)

003.jpg

Lunalla tuntuu joku vatsapöpö olevan riesana. Viikonloppuna oli vatsa ihan kuralla, meni tosin päivässä ohi. Eilen huomasin sen ulkona oksentelevan ja oli kipeän oloinen. Sisälläkin se vielä oksensi muutaman kerran todella paksua keltaista limaa. Jouduin oikein talouspaperilla pyyhkimään sen suun ja kauluksen kun ei lima meinannut katketa millään. Venytteli vatsaansa ja oli vaisun oloinen. Pari tuntia se tuossa nukkui ja sitten oli taas oma itsensä. Illalla annoin sille keitettyä riisiä, raejuustoa ja Inupektia, ruoka pysyi hyvin sisällä ja oli muutenkin ok. Olisiko sitten taas vaan syönyt ulkona jotain sopimatonta, vaikea sanoa. Tänään on saanut jo aamulla nappulaa riisin seassa ja ihan ok tuntuu olevan. Kohtahan nuo pitää taas madottaa, kunhan tulisi niitä pikkupakkasia. Tosin ei meikäläisellä olisi mitään vastaan vaikka tulisi jo lumikin, olisipa ainakin valoisampaa. Iltalenkillä on nimittäin pilkkopimeä ja tuntuu ettei otsalamppukaan valaise tarpeeksi. Inhoan pimeyttä !!