Sitä ja tätä on täällä touhuiltu päivän mittaan. Pariin kertaan tänään olen ajellut Lahteenkin . Pitkästä aikaa tein lihapullia ja perunamuussia,nam. Koirille haudutin puuron uunissa ja rieskan leipomistakin aamulla suunnittelin mutta se saa nyt kyllä jäädä, en jaksa enää. Isännän kävin heittämässä Lahteen Pelicansin peliin joten saankin taas nauttia ihan omasta seurastani tämän illan.

Kasvatilla varmistui nyt sitten SLO , symmetrinen lupoidi onychodystrofia, sitähän tässä on vähän osattu odottaakkin. Lauralta sain luvan julkaista täällä allergiatestien tulokset sekä lääkärin lausunnon tuosta SLO:sta mutta en jaksa niitä kaikkia alkaa tänne naputtelemaan, pitäisi saada ne paperit jotenkin tänne skannattua. Lääkärin lausunto on tässä :
" Näyte on mineralisoitunutta kudosta sisältävä. Kudosnäytteen prosessointi on edellyttänyt kalkinpoistokäsittelyä joka on viivästyttänyt tutkimuksen valmistumista. Tutkitussa näytteessä päälöydös on kynttä muodostavassa epiteelissä. Epiteelin basaalisolukerroksessa todetaan lievää vakuolaarista degeneraatiota. Epiteelin ja epiteelin alaisen kudoksen liitoskohdassa nähdään multifokaalisesti nauhamaista tulehdusreaktiota, joka koostuu pääosin lymfosyyteistä ja histiosyyteistä.
Löydös on niukka mutta sopii ensisijaisesti nk. lupoidiin onychodystrofiaan. Tämän kynsisairauden etiologia tunnetaan huonosti. Muutos on yleensä idiopaattinen, mutta sitä löytyy kirjallisuusraportteja myös ruoka-tai lääkeyliherkkyyksiin liittyvänä sekä immunopatologsena muutoksena. "
ELL Seppo Saari, tarttuvien tautien erikoislääkäri.

Tässä pätkä hoitavan lääkärin hoito-ohjeesta, tästä selviää mitä kyseinen sairaus sitten saa aikaan.
" Useimmiten kaikkien / useiden jalkojen varpaat ja kynnet oireilevat, sarveiskynsi irtoaa ja tilalle kasvava kynsi on usein kuiva, hauras, kyhmyräinen ja halkeileva. Varpaat voivat olla kivuliaita ja ontumista voi esiintyä. Irtoava ja hauras kynsi on usein altis sekundaarisille bakteerien aiheuttamille infektioille. Spesifistä hoitoa ei ole, Irtoavia, halkeilevia kynsiä hoidetaan oireen mukaisesti. "

Allergiatesteistä sen verran että melkein kaikki arvot oli 200-400 välissä, eli siis positiivisia. Raja-arvoilla oli muutama 150-199. Jos tosiaan onnistun nuo tänne skannaamaan niin sitten kaikki testitulokset ilmestyvät tänne myöhemmin.Jos joku tuntee SLO-koiran niin kaikki neuvot tuon sairauden hoidosta otetaan vastaan, yhden ihmisen tiedot jo sainkin ja kasvatin omistaja lupasi olla häneen yhteydessä. Tärkeää osaahan tuossa hoidossa kai näyttelee rasvahapot, vitamiinit ja hivenaineet, ne pitäisi saada kohdilleen. Tsemppiä nyt vaan Lauralle ja Tinolle että hoidot alkavat tepsiä !