Alkuviikko onkin tässä mennyt murehtiessa kasvatin irtoilevia kynsiä. Pidemmän aikaa Tinolla on ollut jotakin allergiaan viittaavia oireita ja syksyn mittaan alkoi sitten kynnet irtoilla. Tosin omistajan puheista käsitin että jossain vaiheessa tässä olikin jo kynnet kasvaneet takaisin ja koira eliminaatiodietillä allergian selvittämiseksi. Nyt kuitenkin on taas kynsiä irronnut ......Perjantaina menevät poistattamaan tulehtuneen kannuskynnen ja samalla Tinosta otetaan verikokeita ja SLO-testi. SLO:han on autoimmuunisairaus joka aiheuttaa kynsien irtoamista jne. Sairautta ei ole pystytty toteamaan perinnölliseksi mikä lähinnä johtuu ilmitulleiden tapauksien vähyydestä ja tutkimustulosten puuttumisesta. Pieni epäilys kuitenkin taudin periytyvyydestä on olemassa. Huldallahan ei suvussa tälläistä ole aiemmin ollut eikä myöskään pentueen isän Teddyn takaa tällaista ole ilmennyt. Kyllä tässä on mennyt pari päivää ja yötä miettiessä uskallanko Huldaa nyt astuttaa mutta tulin siihen tulokseen että astutan nyt kuitenkin. Jos tauti varmistuu SLO:ksi niin se on tosiaankin ihan yksittäistapaus ja putkahtanut ties mistä. Vaikeaa tuntuu olevan......

Pakastin alkaa pikkuhiljaa tyhjentyä lihoista ja luista. Tänään onneksi erehdyin Kennerehun sivuille ja ehdinkin vielä tehdä tilauksen huomiseen autoon. Otinkin nyt sitten ison satsin lihoja, hevosta, lammasta, broileria, possu-nautaa sekä broilerin siipiä. Jos naapurin Marjaana nyt lukee tätä niin täältä saa sitten lihoja jos omat loppuu. Oli tarkoitus hänen kanssaan tehdä tilausta mutta vasta helmikuun puolessavälissä, enkä siis nyt voinutkaan sinne saakka odotella.

Riine on nyt ilmoitettu huhtikuussa Lappeenrannan näyttelyyn, kirsupigmenttiä odotellessa........:)

Mukavaa kun on jo päivä pidentynyt niin että jos pikaisesti lähtee töiden jälkeen lenkille, ehtii vielä ennen pimeää kotiinkin. Aamulenkillä on ollut koko porukka mukana mutta töiden jälkeen olen Peikon jättänyt kotiin, päästään muiden kanssa vähän rivakammin liikkumaan.