Vettä sataa, on synkkää, märkää ja kuraista. Koiratkin makoilee väsyneinä ympäri kämppää eikä kissakaan halua ulos. Hyvä päivä touhuilla siis täällä sisällä.

Kaupoilla kävin aamusta hankkimassa viimeiset joululahjat ja joululaatikoita, kaloja ym. ostelin jo valmiiksi. Niin ja luulen että riisipuuro pääsee meillä uuniin jo huomenaamulla. Teen riisipuuron aina uunissa niin ei tarvitse huonon selän kanssa hellan vieressä seisoskella. Niin hyvää on punaiseen maitoon tehty, uunissa haudutettu riisipuuro. Ei vaan jostain syystä tule sitä tehtyä muuten kuin joulun aikaan.

Maustekakun otin juuri uunista ja voi miten mahtava tuoksu on nyt kämpässä. Pipareita ja torttuja saatan taikinalliset vielä tehdä, mutta siihen saakin leivonnaisten teko jäädä. Niitä ei täällä muut kamalasti syö ja suurin osa jääkin aina meikäläisen mutusteltaviksi. No onpahan nyt edes tuo maustekakku vierasvarana jos tässä ennen joulua vaikka joku pyörähtää kyläilemässä.

004.jpg

Eilen nappasin Robin Hoodista hyasintteja ( alennuksessa 2,50 eur 3 kpl ) , kaivoin kaapista lasipurkin, otin kukista suurimmat mullat pois ja peitin mukulan sellofaanilla ja iskin kukat lasipurkkiin. Koristeeksi heitin muutaman pienen koristepallon. Aamutv:stä yhtenä aamuna katsoin kun selittivät jotakin joulukukista. Siellä sanottiin että sipulikukat ei juurikaan tarvitse vettä vaan elävät minimaallisella kastelulla hienosti yli joulunpyhien. Sen kyllä tiesinkin että jos sipulikukkia kuten hyasinttia ja amryllista kamalasti kastelee, kasvattavat vaan pitkät varret. Katsotaan nyt säilyykö nuo miten hengissä.

008.jpg

Seuraavaksi olisi ohjelmassa suihkuhuoneen ja saunan pesu ( joka siis edelleen tekemättä ), siihen tässä yritän pikkuhiljaa itseäni tsempata...