Aamulla herätys 6.30, isäntä lähti reissuun jolta kotiutuu vasta yöllä, meikäläiselle siis tiedossa rauhallinen päivä ja ilta kera karvaisten. Saanpahan ainakin poltella kynttilöitä niin paljon kuin lystään, ei ole kukaan naputtamassa kattoja likaavasta noesta :) Tosin hyvin on isännälle mennyt vuosien saatossa perille, että meillä poltellaan kynttilöitä ja paljon, hänen vastustuksestaan huolimatta. Eipä tuo enää juurikaan jaksa vastaan pullikoida :)

Aamupäivällä ajelin Lahteen noukkimaan äidin kyytiin hautausmaareissulle. Isälle ja mummolle vietiin kynttilät. Kyllä ne vuodet vaan vierii kun heidänkin kuolemistaan on jo paljon aikaa. Isäni kuoli vuonna 1995 ja mummoni vuonna 2002. Kyllähän nuo poisnukkuneet on mielessä aika ajoin, mutta näin pyhäinpäivänä jotenkin erityisesti. Koiriakin meiltä on saatettu mananmaille jo neljä kappaletta tässä vuosien varrella. Ikävä ei koskaan poistu, muuttaa vaan hieman muotoaan. No elämä on.

Äsken sytyttelin jo vähän kynttilöitä sisälle ja illan hämärtyessä käyn laittelemassa ulos lyhtyihin tulet. Kynttilöitä ei vaan voi yksinkertaisesti olla liikaa. Kohtapuoliin se on suunnattava taas Finnmarin tehtaanmyymälään ostoksille. Kyllähän sieltä joka vuosi pari muovikassillista kynttilöitä mukaan lähtee. Lisäksi nykyään siellä on myynnissä aivan ihania sisustustarvikkeita, todella kauniita esineitä, lyhtyjä ym. Suosittelen ja kannattaa kyllä ajella vaikka vähän kauempaakin, samoilla kulmilla myöskin Kärkkäinen ja Plantagen :)

Rauhallista pyhäinpäivää kaikille !

004.jpg