Tänään on ollut taas vaihteeksi sohva selässä päivä, johtuen eilispäivän touhuiluista. Sen verran olen sohvalta irtautunut että innostuin leipomaan ananaskeikauskakun :) Hyvää oli ja ehdittiin siitä jo palat pistellä suihimmekin, ennenkuin tajusin ottaa kuvan todistusaineistoksi, että leivottu on. Hyvää oli, mutta meikäläisen makuun aivan liian makeaa. No eiköhän tuo kahvin kyytipoikana mene.

001%20%282%29.jpg

Mustaviinimarjoja ja vadelmia kävin hieman poimimassa. Niitä ei pakkaseen asti riitä, vaan keräilen niitä nyt ihan napsimista varten. Onpahan ainakin kaikki vitamiinit tallella kun tuoreena ne syö.

003%20%282%29.jpg

Mukava olisi talveksi säilöä marjoja, mutta meillä on arkkupakastin tuolla alakerrassa ja sinne tuntuu " unohtuvan" kaikki. Sitten niitä vanhaksi menneitä kannan kassikaupalla tuonne roskiin. Miten onkin niin vaikeaa tuolta alakerrasta käydä mitään hakemassa, laiska mikä laiska. Täällä yläkerrassakaan meillä ei oikein ole pakastimelle tilaa ja siksi se aikoinaan tuonne alakertaan sijoitettiinkin. Täytyykin alkaa miettimään josko sen nyt saisi tänne yläkertaan, kun lapsetkin on jo maailmalla ja heidän vanhoissa huoneissaan saattaisi joku tila ollakkin. Tosin jokatapauksessa pakkanen olisi tyhjennettävä, ennenkuin sitä kukaan jaksaa tänne ylös roudata. Hmm, isännällä alkoikin sopivasti loma, jospa vaikka pakkanen saataisiinkiin muutettua yläkertaan, helpompaan paikkaan. Sitä miettimään...

 

                     *******************************************************************

Piti vielä tulla hehkuttamaan tuota homeopatiaa. Viikko sitten minulle tuli jalkaan paise. Siis todella turvonnut, kipeä ja märkää täynnä. Aloin napsimaan homeopaattista Apista ja voitelin paisetta sinkkivoiteella. Tasan vuorokausi noiden aloittamisesta oli paise tipotiessään ! Minullahan on kaapissa : Arnica, Apis, Aconitum, Belladonna,Bryonia, Cantharis ja Rhus toxicodendron. Jos Arja tätä lukee niin vinkkaahan mitä vielä kannattaisi hankkia ! Sinkkivoide ja terva-pihka salva on myös hyviksi todettu, käyvät melkein vaivaan kuin vaivaan. 

002.jpg