Nyt on Riinen pennut maailmassa ja koville se ottikin. Eilen illalla alkoi pentulaatikon mylläys ja läähätys tosissaan. Koko alkuyö juostiin pihalla kakalla ja klo 02.00 alkoi Riine pykäämään ensimmäistä pentua maailmaan. No sehän ei sieltä sitten meinannut tulla millään ja kun aika kului ajattelin, että nyt joko lähdetään ajamaan Mäntsälään lääkäriin tai yritän auttaa pennun maailmaan itse. No Riine työnsi ja minä yritin supistusten tahdissa saada pennun päätä ulos, tulihan se lopulta. No sitten alkoikin työ kun piti loputkin pennusta saada pihalle, ei muuta kun pennun päästä varovasti kiinni ja milli milliltä supistusten tahdissa sain sen liikkumaan. Klo 03.00 syntyi ensimmäinen 350 g painanut merlepoika. Seuraavat viisi trikkiä tulla pompsahtelivat kuin plussapallot, hyvä että niitä ehdittiin siivoamaan aina ennen seuraavaa. No viimeinen pentu olikin sitten taas tiukassa, ensin näkyi takajalat eikä homma edennyt siitä mihinkään. Taas talouspaperilla pennun pienistä varpaista kiinni , varovasti hivuttelin sitä taas polttojen  tahdissa pihalle ja tulihan se lopulta, trikkipoika 370 g. Ajattelin vielä että tuo viimoinen ei varmaan ole hengissä kun sikiökalvotkin oli jo rikkoutuneet, mutta niin sen pienet jalat alkoi sätkimään kun niistä varovasti otin kiinni. Pentujen painot 250-370 g, kaikki todella elinvoimaisia, eikä ketään ole tarvinnut tissille laittaa, ihan sinne ovat itse osanneet. Maitoa tulee reippaasti ja pennut on tyytyväisiä, ei montaakaan piippausta ole laatikosta kuulunut.

Nyt vaan toivotaan että kaikki menee hyvin ja Riinekin toipuu koitoksestaan. Arnica D30 olen sille nyt antanut ja annan vielä muutaman päivän. Synnytyksen jälkeen tein sille keltuais/piimä/vesi/hunaja/suolajuomaa ja muutaman tunti synnytyksestä annoin ruuan. Hyvin tuo syö ja juo. Tosin pelkkä vesi ei meinaa kelvata, niinpä lorautan ihan lusikallisen piimää sekaan niin johan kelpaa.

Pentuhuoneessa on 27 lämmintä ja Riine meinaa pakahtua. Ikkunaa ei voi avata ja olenkin tehnyt niin että olen viilentänyt muun osan kämpästä ja sitten avannut pentuhuoneen ovea rakoselleen että saan sinnekin hieman siedettävämpää ilmaa. Eipä tarvitse lämpölamppujen kanssa pelailla :)

Meinaa meikäläisellä hieman silmäluomi painaa, pari pientä torkahdusta olen tänään pentuhuoneessa ottanut, mutta aikalailla pari vuorokautta mennyt tässä n. 4 tunnin unilla.

002-normal.jpg