Lauantaina tuli siis pyörähdettyä Mantan kanssa Nokialla näyttelyssä, tuomarina Harry Tast. Jotenkin olen aina ajatellut että hän on jotenkin "tiukkapipoinen" tuomari, mutta hänpä olikin varsin mukava ja asiansa osaava herra. Manta esiintyi juuri 2 vuotta täyttäneenä, ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, tuloksena AVO EH2. Ihan oli koiran näköinen arvostelu, rakennetta ja liikettä kehuttiin , mutta liian kapea alaleuka, ahdas purenta ja löysä selkä. Ihan totta joka sana. Olin tyytyväinen arvosteluun. Oli muuten erit ja sa:t tiukassa tällä tuomarilla.

Suunnitteilla siis pyöräilyn aloittaminen, koirat vuorotellen mukana. Eilen tilansinkin Zooplussalta tällaisen "springerin", vai mikä tuo nyt on http://www.zooplus.fi/shop/koirat/koulutus_ulkoilu/juoksu_pyoraily_taluttimet/pyorailytaluttimet/141808 . Tänään ostin sitten kauppareissulla valjaat. Meillähän ei koirat pyöräillessä vedä, joten kaulapantakin olisi varmaan riittänyt, mutta luulen että valjaat on kuitenkin turvallisemmat koiralle. Nyt vaan odotellaan että tuo metallihässäkkä saapuu, siihen asti tyydytään "hihna kädessä" pyöräilyyn.

Mustikoita pitäisi saada vielä pakkaseen, mutta itse en niitä kykene poimimaan. Täytyy nyt kysellä josko niitä joku tuttava vielä keräilisi pientä korvausta vastaan. Sienistä en välitä kun en niitä itse syö, joten niitä ilman pärjätään kyllä. Tosin voisin kyllä jonkun seuraksi marja-tai sienimetsään lähteä, siellä nimittäin akut latautuisi oikein kunnolla. Pensaissa on jonkin verran karviaisia ja mustia viinimarjoja, ei kuitenkaan niin paljon että saisi pakkaseen. Menevät suoraan suuhun tuolta pensaista ja niinhän ne on parasta syödäkin, eipä ehdi vitamiinit karata.