Miten tässä nyt saisi itsensä piristymään ja edes jonkinlaisen joulufiiliksen päälle ? Masentaa niin vietävästi tuo keli ulkona, lunta ja pakkasta kaivataan ja nyt heti. Pikkuisen on vielä lunta paikoitellen maassa, ei eilinen vesisade sentään ihan kaikkea saanut sulatettua.

Huomenna alkaisi viimeinen lomaviikko ja ajattelinkin jos saisin vaikka leivottua . Pikkuleipiä, joulupipareita ja vaikka jonkun maustekakun jääkaappiin odottamaan joulua. Joululaatikot ostan kaikki valmiina kaupasta, lisäilen vaan hieman kermaa ja voita , hyviä ovat noinkin. Jonain jouluna yritin itse saada laatikoita aikaiseksi ja tajusin että eipä ole minun hommia niiden tekeminen, ei olleet hyviä. Valmiina siis kaupasta. Loppuviikosta jos tekisi perusteellisen siivouksen ja pyyhkisi pölyt joka nurkasta. Lasivitriini on tyhjennettävä pokaaleista, laseista ja koriste-esineistä ja pyyhittävä puhtaaksi pölystä, niin on sekin tylsä homma sitten tehty.

Tänään on koirat saaneet olla taas pihalla kun on ollut sateeton päivä, tai lunta äsken kyllä satoi mutta se ei niiden ulkonaoloa haittaa. Riine on rasittava pihalla kun tahtoo karata naapurin pihaan, heillä kun on tapana heittää ruuantähteen jne avokompostiin pihanperälle. Avokomposti on sinällään muutenkin huono idea koska kerää rotat ym. ympärilleen. Ei vaan voida heille mennä asiasta sanomaan kun eihän meidän koirillakaan ole periaatteessa asiaa heidän pihalleen. Tämä "kompostiongelma" meillä on ollut niin kauan kuin on ollut koiria, vanhemmat koirat eivät sinne vaan enää mene kun ovat siihen oppineet. Riine taas livahtaa sinne heti kun silmä välttää.... Huldan ilmoitin Lahden ryhmänäyttelyyn, turkki ei todellakaan ole parhaimmillaan mutta ainoa mahdollsuus sitä minnekkään viedä ennen astutusta ja pentuja. Ostin Dorwest Veterinaryn Nokkos-Selja uutetta minkä pitäisi parantaa pigmenttiä, jää nähtäväksi onko mitään apua :) Riinelle ja Huldalle sitä nyt lorautan ruuan joukkoon. Huldallakin on pigmentti hieman vaalentunut pimeän myötä.