Aamulla huomasin että Peikko ei saanut kakkaa tulemaan millään vaikka kuinka päkisteli. Isäntä oli onneksi päivän kotona ja käytti Peikkoa ulkona päivälläkin moneen otteeseen....ei kakkaa. Töiden jälkeen huomasin että se alkoi olla jo aika tuskainen ja soitin tutulle pieneläinhoitajalle Niinalle ( miehen sisko) joka antoi neuvoksi antaa parafiiniöljyä ja kokeilla peräsuolta miltä se tuntuu, onko kenties joku luutukos peräsuolessa. No minä tein työtä käskettyä , tutkin suolen ja tuntuihan siellä kova tukos olevan vastassa. Sitten vaan soittamaan lähihevostallille jossa asuu eläinlääkäri, no tietty hän oli sairaskäynnillä ja sovittiin että kun hän ei voi peräsuolihuuhtelua nyt tehdä niin mennään päivystykseen. Samalla hetkellä kun olin soittamassa päivystykseen niin Peikko saikin tarpeensa tehtyä, isoja kuivia luukakkoja.
Sen verran tästä nyt taas pelästyin että tähän loppui Peikon luiden syönti. Itseasiassa noille en ole juurikaan muita antanut kuin kanansiipiä ja kauloja mutta tukoksen näköjään sain niilläkin aikaiseksi. Helvetti miten pelästyin....nyt Peikko makoilee ihan rauhassa, tosin jännityksellä odotan mitä tuo parafiiniöljy saa aikaiseksi kun alkaa kunnolla vaikuttaa. Saattaa siis olle meillä levoton yö edessä kun rampataan pihalla.
Itseasiassa Niina on varoitellut minua noista luista aiemminkin, varsinkin naudan ja sianluista. Leikkaussalihoitajana kun on nähnyt eräitäkin barffikoiria pöydällä avattuina suolitukosten takia.....Tosin hänkin sanoi että kananluut harvemmin tukoksia aiheuttaa.
Peikolla tietty vanhana koirana ei ruuansulatus enää täysillä toimi joten senkin takia ei ole edes kananluita sulattanut. Näin sitä vaan kantapään kautta opitaan näitä asioita, onneksi ei käynyt pahemmin. Tosin en vielä uskalla hengähtää tuon vanhuksen kanssa ja todennäköisesti on taas valvottu yö edessä.

Tyttöjen juoksut alaa olla lopuillaan ja huomenna yritän aamulenkin jo tehdä kaikkien kanssa samalla kertaa. Valvomatta noita en kuitenkaan vielä uskalla jättää, Huldalla huomenna 17 vrk ja Riinellä jo 20 vrk joten voiton puolella ollaan.