Riine on laittanut tarhassa puut ja ruusupensaan aivan uuteen kuosiin. Sillä on ihme hinku repiä puistakin oksat niin korkelta saakka mihin suinkin yltää. Juhannusruusu on aivan järkyssä kunnossa mutta onneksi sen voi nyt kevällä leikata alas ja toivoa että se siitä sitten alkaa kasvamaan. Sitkeähän se on, vuosia vanha pensas...Artulla on tapana kesäisin päivystää ruusun vierellä ja napata siihen eksyviä ampiaisia, saattaa kyllä nyt olla ettei pensaassa ole ensikesänä yhtään kukkaa, jos ylipäätään on koko pensas enää hengissä.
Viikko sitten multaan laittamat amppelipelaegoniat on lähteneet kasvuun ja huomenna on tarkoitus laittaa loput pelargoniat multaan, nehän pitäisi laittaa kasvamaan jo tammi-helmikuussa joten hiukan olen nyt myöhässä.

Ilma on lauhtunut ja plussan puolella mennään, sadettakin on luvannut mutta se taitaa vielä tulla lumena. Tänään on ollut tylsä päivä, normaalia siivoilua ja pyykinpesua, makuuhuoneen matot tuli siinä samalla pestyä. Eteisessä on todella likaiset matot mutta ne on niin pitkät ja märkinä todella painavat joten luulen että ne on vietävä pesulaan. Ainakaan täällä kotona niitä ei mahdu missään pesemään eikä huuhtelemaan.

Koirilta olen jättänyt nappulat taas minimiin ja ällöttävä paskansyönti alkoi sitten tietenkin uudelleen. Eilen ostin oluthiivaa ja kokeilen josko siitä olisi apua tuohon "vaivaan", ananas, banaani tai naudanmaha kun ei tunnu ainakaan auttavan.

Juhannusruusu


Pienet amppelipelargoniat,suoraan amppeleihin istutettuna. Kyllä siellä jotain elämää on.


Metsuri, tuholainen, hortonomi, viherpeukalo, rankka työ vaatii väliin lepoa.