Alamäkeen mennään ja rajusti, huonot uutiset senkun jatkuu. Ikänsä terveenä olleelta kasvatiltani (vajaa 3 v )poistettiin kohtu maaliskuussa, sterilisoinnin jälkeen alkoi jatkuva oksentelu. Koira tähystetty ja tutkittu, laitan tähän pääosan lääkärin lausunnosta :

"Koiralla todettiin kurouma ruokatorvessa. Kurouman jälkeinen ruokatorvenosa laajentunut. Vatsan porttiosa avonainen ja siitä pääsee vatsalaukun sisältöä ruokatorven puolelle runsaasti. Sekä ruokatorven että vatsalaukun limakalvolla merkkejä limakalvo ärsytyksestä. Ruokatorven muutokset aiheuttavat haittaa koiralle. Vaivaa on mahdollista hoitaa pallolaajennuksella. Laajennushoitoja tarvitaan todennäköisesti useita. Ennuste toimenpiteen onnistumiselle on varauksellinen. Vatsalaukun limakalvolla kirjavuutta, sekä verenpurkauman näköisiä että harmaita laajempia limakalvoalueita. Lisäksi pistemäisiä alueita vatsalaukun runko-osan limakalvolla."

Yllä siis lausunto ja alla omaa tekstiä, en tiedä miksi kaikki nyt näkyy valkoisella pohjalla...ja tekstitkin on erikokoisia.

Saattaa olla että vaiva on hoidettavissa lääkkeillä ja ruokinnalla, mutta kuka tietää. Tällä hetkellä koira syö vatsaystävällistä purkkiruokaa velliksi tehtynä, neljä kertaa päivässä, korotetulta alustalta. Sen jälkeen käy ruokalevolle ison tyynyn päälle pystyasentoon.

Voi tätä kasvattajan tuskaa. Vielä tämän oman tuskan ja epätoivon jotenkin jaksaa, kun on jo kuitenkin kaikkea vuosien varrella nähnyt ja joutunut kestämään. Eniten surettaa tuon koiran omistajat jotka siellä nyt epätoivoisesti koittavat koiraa hoitaa ja toivovat parasta. Hienoa että jaksavat !

Vastapainoksi sain tänään kasvatin kuvia sähköpostiin. Kuvissa Nipsu ( Frozeneye's Golden Afrodite ) 6 v.

IMG_3789%5B1%5D.jpg