Miten voikaan ihminen olla puhki ja veto pois. Rankkaa on töissä ja rankemmaksi menee talven myötä. Ihmetellä täytyy miten sitä jaksaa vielä 20 vuotta tehdä töitä kun nyt on jo ihan puhki kaiket ajat.  Eläke-ikä kun vielä nousee niin huhhuh. 

Koirat voi paksusti ja niitä olen pikkuhiljaa harjaillut ja trimmaillut sen mitä iltaisin olen jaksanut. Pestäkin ne pitäisi vaan ei nyt tunnu paukut riittävän millään. Kaikki energia menee siihen että jaksaa pitää itsensä tolkuissaan aamusta iltaan.

No ettei hommat lopu on Luna ilmoitettu Messariin toiselle päivällä ja taidan ilmoittaa sen Turkuun tammikuulle.  Turun reissut on aina vaan niin rankkoja, pitkä ja pimeä matka. No mutta jospa noista näyttelyistä saisi taas itselle hieman piristystä. Eipä tuota hetkeen olla missään käytykään. Mantalle tiedossa alkuvuodesta pari pentunäyttelyä. Riinen näyttelyt menee pitkälle ensi kevääseen ja luonnetestatakin se pitäisi. Keväällä on suunnitelmissa myös parin kasvatin luonnetestit. Lunalle pitäisi varata lonkka/kyynärkuvausaika, mutta täytyy nyt odotella tulevia lomapäiväiviä ja käyttää se sitten.

Riinelle tilasin Peten koiratarvikkeelta talvimanttelin, oli sopivasti alennuksessa, normaalihinta reilu 60 eur ja nyt taisi olla vajaa 22 eur. Artun manttelia sille kokeilin mutta tuo karvaton laiheliini yksinkertaisesti hukkuu siihen :) Riineltä on kaikki turkki pentujen jäljiltä pois ja lämmintä sille pitää saada ettei raukkaparka kylmety tuolla pihalla. Tosin ensiviikolle on luvannutkin taas lämpimämpiä ilmoja. No tulee ne pakkaset sieltä jossain vaiheessa kuitenkin ja kun on narttuja talo täynnä niin eiköhän tuolle manttelille aina joskus jotain käyttöäkin löydy.

Tämän illan meinaan ottaa lunkisti, huomenna haudoille ja jos vaikka saisi jonkun koirista pestyä, katsotaan nyt :)