No nyt on lumi maassa, vihdoinkin.  Eilinen " Antti-myrsky " toi lunta tullessaan ja tänään aamustakin vielä pyrytti. Pakkasta -9 ja niin ihana ilma, eilisestä tuulesta ja myrskystä ei ole enää tietoakaan. Pakkasta on luvattu ainakin ensiviikoksi ja täytyy vaan taas toivoa että ei enää mentäisi plussan puolelle, vaikka mahdollistahan sekin on.
Aamulenkillä olikin sitten taas koirien tassut lumipaakkuja täynnä ja niitä moneen otteeseen pysähdyttiin irrottelemaan. Kotiin kun päästiin niin otin ja trimmasin kaikkien tassut siisteiksi, ei sitten tartu lumi anturoiden väliin niin helposti. Vielä nuo pitäisi pestä ja harjata vaan en jaksa nyt siihen alkaa. Yskä on vielä aika paha ja pienikin tekeminen saa hien pintaan ja yskimisen alkamaan.

Mattopyykit aloitin tänään, osan pesen koneessa ja osan käsin tuolla suihkuhuoneen lattialla. Alakerrassa on viritettynä pitkät narut katonrajaan ja siellä saan ne hyvin kuivatettua. Tosin nyt kun Riinellä alkoi juoksu niin luulen että alkuviikosta on tyttöjen muutto alakertaan ja siihen mennessä on saatava pyykit sieltä pois.

Kova hinku olisi jo pikkuhiljaa alkaa laittelemaan joulua ja huomenna taidankin jo laittaa kyntteliköt ikkunaan. Olen ne aina viimeistään itsenäisyyspäiväksi laittanut . Huomennahan on ensimmäinen adventti joten oikein hyvä päivä kynttelikköjen esille tuontiin. Joulukukkia katselin Plantagenissa mutta kun en oikein tiedä mitä ostaisin kun pitäisi olla myrkyttömiä. Syklaamin ehdin jo ostaa ja myöhemmin vasta luin että sekin olisi myrkylinen. Jouluruusu ja joulutähti ainakin ovat myrkyllisiä. En kyllä tiedä miten nuo elukat niitä sitten söisi, mutta tuo kattimatti tuntuu ainakin hieman maistelevan kaikkea :) Ja luulen että tekevät Riinen kanssa selvää kaikesta joulukrääsästä mitä esille laitan. Pommi tiputtelee tavarat hyllyiltä lattialle ja Riine pistää palasiksi.....