Kyllä se syksy jo alkaa olla ihan ovella, puimurit mennä kolkuttelee tuossa pellolla, kurjet raakkuu, yöt on pilkkopimeät ja muutenkin ihan syksyn tuntu. Jotenkin syksy on ollut niin kaukainen ajatus kun oli helteet ja itse olen ollut lomalla, vasta havahduin että nythän on jo elokuukin puolessa välissä. Viikko lomaa jäljellä ja sitten paluu arkeen.

Itsellä on taas kamala yskä ja toinen lonkka on vihotellut parisen viikkoa. Kun hetken istun en meinaa päästä enää liikkeelle. Viime viikolla tein pari neljän tunnin työpäivää ja voi itku mikä vihlonta ja tuska oli lonkassa. Luulen että sama vaiva mistä kärsin vuosia sitten on taas palannut ilokseni. Silloin lonkka kuvattiin, tutkittiin eikä mitään näkyvää löytynyt. Lääkäri tuli siihen tulokseen että lonkassa täytyy olla hermopinne joka kivun aiheuttaa. Silloin en päässyt ilman keppejä liikkeelle ollenkaan, nyt ei onneksi olla vielä siinä jamassa. Voi kun vielä kokisi sellaisen päivän että ei koskisi johonkin paikkaan, kyllä tämä aika vaivaista alkaa olla tämä meikäläisen elo.

Pennut ja kaikki muutkin elukat voivat hyvin. Pennut saa nyt kiinteää ruokaa neljä kertaa päivässä, lisäksi Riine niitä vielä imettää. Ruuan jälkeen saavat hörpyt ja tarvittaessa muulloinkin jos alkavat osoittamaan mieltään :) Riine ei enää viihdy juurikaan pentujen luona muuta kuin niitä imettämässä. Joskus malttaa niiden kanssa tuolla pentuhuoneessa makoilla, mutta yleensä kun tissitykset on hoidettu loikkaa Riine sängylle nukkumaan. Kulmahampaat alkaa olla pennuilla jo esissä ja varmaan tuota pikaa puhkeaa muukin purukalusto.

Pihlajissa on aivan mielettömästi marjoja, saas nyt nähdä millainen talvi meille saadaan. Olen kuullut kahdenlaista sanontaa pihlajanmarjoista. " Pihlaja ei kanna kahta " eli jos on paljon marjoja niin sitten on vähän lunta. Toisaalta olen kuullut myöskin sen että jos on oikein kylmä ja luminen talvi tulossa niin pihlajassa on paljon marjoja linnuille talvea varten. Saas nyt sitten nähdä mitä tuleman pitää...

003-normal.jpg

Lilja päätti aloittaa toisen kukinnan tälle kesälle

006-normal.jpg

Isäntä toi perjantaina traktorikuormallisen polttopuita pihaan, kukahan ne jaksaa tuonne pihavarastoon roudata...

008-normal.jpg