Riinen juoksut on ohitse ja ollaan palattu normaaliin arkeen, Hulda sen sijaan varmaankin aloittaa pian ja härdelli saa taas alkaa. Eipä sen puoleen ei täällä mitään poikien huutokuoroa ole koskaan ollut, muutaman päivän ovat vähän rauhattomia mutta ei mitään kamalaa älämölöä.
Koirille tilasin taas sapuskaa ja jännitän näinkö ne ehtii ennen joulua tulla, jos ei niin taitaa loppua sapuskat, eikä millään viitsisi alkaa sekoittamaan mitään uutta nappulaa joukkoon.

Nyt on meillä lunta ja pakkasta. Ja niinkuin syksyllä sanoin että en valita mistään kunhan niistä vesisateista päästiin, enkä ole valittanut, enkä valita vaikka lunta tulisi kuinka. Saatiin nyt ainakin valkoinen joulu, on luvattu reilumpaa pakkastakin joten jäälyhtyjäkin voisi laittaa tulemaan. Muutaman ulkoroihun hankin joulua varten, niiden kanssa saa vaan olla niin tarkkana ettei koirat polta itseään enkä niitä ole juurikaan koskaan täällä harrastanut.

Jouluvalmistelut on ihan hyvällä mallilla, siivoukset vielä vaan tekemättä. Täytyy viikonloppuna pikkuhiljaa laitella kämppä kuntoon joulua varten. Ihan normaali viikkosiivous, lisänä vaan saunan pesu. Töissä on ollut niin kiire että kaikki kotihommat on jääneet ihan paitsioon, ei vaan iltaisin jaksa. Flunssa sentään alkaa helpottaa. Joululahjat on hankittuna ja kinkun kävin tänään hakemassa, kaikki muut sapuskat hankin vasta viikonloppuna juuri ennen aattoa. Ei ole oikein viileitä tiloja kaikkea sitä määrää säilytellä, kuitenkin on porukkaa tulossa jonkun verran syömään ja ruokaakin on varattava sen mukaisesti.

Nuorempi pojista rikkoi viikonloppuna nilkkansa, nivelsiteet poikki ja nilkka murtunut. La-Su välisenä yönä jalan leikkasivat ja naulasivat, pojalla parin kuukauden sairasloma koulusta siis tiedossa. Olisi ollut tietenkin juuri työssäolo jakso alkuvuodesta ja sekin menee sitten nyt ohi. Pääasia kuitenkin että saisi jalkansa kuntoon.