Tänään kävin kaupoilla hankkimassa viimeiset ruuat jouluksi ja tarkoitus oli ettei kauppaan tarvitsisi mennä vasta kuin pyhien jälkeen. No tietty unohdin ostaa hunajan ja sitä on vielä huomenna poikettava hakemassa. No menen tuohon oman kylän kauppaan niin säästyn sen suuremmilta ruuhkilta. Tänään oli Prismassa hieman muitakin liikkeellä ja liha-/kalatiskillä olisi ollut n 50 ihmistä ennen minua, joten ajoin sitten Orimattilaan ja hain marketista vakuumipakattua lohta. Olisiko tuo kalatiskin lohi ollut sen parempaa tai tuoreempaa,kuka tietää, ainakin tuossa pakatussa näkyi päivämäärä menevän joulun yli.
Meinaan lohen heittää aatona savustuspussiin ja uuniin, maustettuna suolalla ja hunajalla, on muuten aivan mahtavan hyvää.

Tänään on ollut pirtsakka pakkaspäivä, aamulla -19. Joulusiivoukset on tehtynä, lahjat pakattuina, sinapit tehtyinä ja maustekakku leivottuna. Kinkku on tiskipöydällä lämpenemässä ja sen meinasin illalla heittää uuniin. Aika hyvällä mallilla alkaa jouluvalmistelut olemaan, aivan ihanaa kun on pari päivää vapaata ennen aattoa niin ehtii pikkuhiljaa tehdä kaiken tarpeellisen. Sauna odottaa vielä pesua mutta eiköhän sekin tänään saada hoidettua, sitten voikin joulu jo tulla.

Mukavaa ja Rauhallista Joulunaikaa kaikille !!!!