Minusta on tänään tullut pienen poikavauvan mummo ! Itkettää ja naurattaa samaan aikaan , pakko oli kuoharipullo avata, onneksi olen lomalla :) Tuskin maltan odottaa että pääsen pientä hypistelemään ja nuuhkuttelemaan :) Ei ole tähään päivään mennessä vielä olo oikein tulevalta mummolta tuntunutkaan, mutta tänään kun tuli tekstarilla valokuva sukuun tulleesta pikku-prinssistä, kylläpä tuntui olo mummolta, mahtavaa :)

Alkuviikko toikin sitten tullessaan ikävämpiä uutisia. Lunan kanssa käytiin tiistaina terveystarkeissa. Silmät CEA-vapaa, niinkuin oli odotettavissakin. Kyynärät lähti kennelliittoon 0/0 ja lonkat kai A/B, en kyllä ole enää varma minä ne lähti, pieni shokki kun iski päälle ja ajatukset sekosi samantien.  Lääkärin sanoin " Lannerangassa välimuotoinen nikama ja sen edessä olevassa nikamassa on laaja luupiikkimuutos "  Onko ne Lunan kohdalla jalostussuunnitelmat nyt sitten tässä ? Genettisesti silmäterve, DM-terve ja MDR-terve koira.  Kyllä maailma välillä potkii päähän oikein isolla saappaalla, ei voi mitään.  Selkä saattaa alkaa jossain vaiheessa vaivaamaan ja Glucosamiinit otettava käyttöön, vältettävä repiviä liikkeitä sekä kovalla alustalla lenkkeilyä jne jne. Jalostukselle sanoi jyrkän ein. Tosin niinpä aikoinaan sanottiin Riinen 0/1 kyynäristäkin, ei jalostukseen. Jospa nuo kaikki jättäisi pois jalostuksesta niin luulen että meillä tämänkin rodun kasvatus voisi loppua aika lyhyeen. Tässä selkäasiassakin pitää nyt vähän tutkailla ja kysellä asiaan perehtyneiltä. Lääkäri sanoi ettei perinnöllisyydestä ole tietoa mutta kukapa näistä sitten tietää.

Tässä lonkkakuva ja yksi kuva selästä. En ole koskaan katsellut koiran selkäkuvaa sillä silmällä että niistä jotakin ymmärtäisin, eipä ole aiemmin tarvinnut asiaan juurikaan paneutua. Tuo luupiikki näyttää aika ikävälle...

Lunan%20lonkat.jpg

LUNAN%20RTG.0003.jpg