Tuolla fb:ssä tuli muiden kasvattajien kanssa puhetta noiden jalostusurosten käytöstä ylipäätään. Itse olen edelleen sitä mieltä että harmi kun suurin osa kasvattajista käyttää nartuilleen jo astuneita, kasvattajakavereiden koiria ja siitä syystä moni hyvä uros joka on "vain" jollakin harrastajalla tai vaikka vain kotikoirana jää  harmittavasti käyttämättä. Miksi ei voisi yrittää käyttää ensikertalaista urosta, varsinkin kokeneet kasvattajat kun osaa astutuksessakin olla apuna vaikka minkälaisella uroksella. Ja onko se sitten maailmanloppu jos narttu jääkin tyhjäksi, vaikkakin sitten sen takia että niitä siittiöitä ei tutkimattomalla uroksella olisikaan tms. No oli niin tai näin mutta itsellä on Riinelle taas katsottuna sulhaseksi ensikertalainen uros, niinkuin oli Huldalla aiemmin. Herran haltuun sitten jää tuleeko pentuja vai ei, mutta yrittää haluan ainakin, ja itseasiassa yrtitänkin aina löytää mahdollsisimman vähän käytetyn uroksen. Toki jokainen etsii käsiinsä ne mieluisat linjat ja suvut ja tekee astutusmatkat niissä puitteissa mitä esim. työt antaa myöden. Ja minullahan ei todellakaan vielä ole juurikaan kokemusta kasvattajana olosta mutta ajattelin nyt kuitenkin mielipiteeni kertoa.

Arttu teki tänään jotain sellaista mitä ikimaailmassa ei meillä kukaan muu koirista ole tehnyt. Kauppakassista nappasi juuston ja ehti siitä jo puolet syödäkkin ennenkuin ehdin hätiin :D No eipä se ole tuohesta suu tuollakaan, mamman lempi chilijuusto näkyi maistuvan Artullekkin :)

Viikonlopuksi ostetut kerrotut tulppaanit on nyt aivan avoinna ja tuoksuvat aivan mahtavalle, en ole ennen muuten huomannut tulppanienkin tuoksuvan.....

DSC01114-normal.jpg

Kissalle kasvattamani ruoho ei hyvältä näytä mutta kaipa tuo tuosta tuuhenee. Tosin eipä tuo Pommi ainakaan toistaiseksi ole pätkääkään kiinnostunut koko ruohosta.

DSC01118-normal.jpg