Tällä viikolla on sitten leivottu leipää ja sämpylöitä oikein urakalla. Maanantai-iltana ajattelin pitkästä aikaa tehdä kaverin ohjeella " rieskan" joka meillä hämeessä tunnetaan myös leipänä/limppuna. Tein niinkuin oli neuvottu ja paistoin pitkän tovin , vaan uunista otettua leivät lässähti ihan tyystin ja olivat aivan raakoja sisältä. No tiistaina uusi yritys ja aivan sama lopputulos. Se niistä rieskoista sitten, päätin sitten vaihtaa ohjetta ja väsätä sämpylöitä. nehän onnistuikin sitten hienosti ja olivat mahtavan hyvän makuisiakin. Olen tuota em. rieskaa leiponut joskus aiemminkin ja aina se silloin onnistui, mikä lie vikana nyt. Tänään oli vapaapäivä ja teinkin sitten uuden sämpyläsatsin, edelleen hyviä ja onnistuneita. Tänään tein lisäksi pitkästä aikaa makaronilaatikkoa oikein ison satsin, eiköhän tuo isäntäkin nyt huomisen täällä pärjää yksikseen, on ainakin sämpylöitä ja makaronilaatikkoa yllin kyllin.

005.jpg

Lunan kanssa huomenna Turkuun, herätys 04.00 ja lähtö 05.30, kyllä on taas käynyt muutaman kerran mielessä että hullu mikä hullu kun viitsii tuohon aikaan herätä ja lähteä liikenteeseen. Tuskin meillä mitään kotiintuomisia huomenna on, mutta ei niitä sertejä tms. kukaan kotiinkaan kanna, joten pakko se on aina välillä itse paikanpäälle vaivautua. Luna on trimmattu ja laitettu, auto katsottu kuntoon, joten nyt ehtii vielä hieman sukkapuikkojakin kilkutella. Koirat on jo iltaruokansa saaneet ja iltapissatuskin hoidetaan tänään jo hyvissä ajoin. Meinaan painua pehkuihin ajoissa, jos vaikka ehtisi muutaman tunnin nukkuakin.

Isännän lyhytvartiset jämälangoista väsätyt sukat, viittä vaille valmiina.

007.jpg

Hulda-mummo lempipaikallaan, meidän sängyssä, isännän tyynyt esiinkaivettuina selän takana. Meillä on koirilla lupa olla sängyssä ja siellähän nuo kyllä viihtyvät. Se on vaan kumma kun petivaatteet pitää myllätä ylösalaisin miljoonaan kertaan, petiä saa olla petaamassa pitkin päivää :)

004.jpg