Tänään onkin ollut aivan ihana päivä, aurinkoa ja lämmintäkin. Päätin sitten pestä ensin Riinen...sitten Mantan...ja vielä Huldankin. Mantanhan pesin jo viikonloppuna ja sain siitä suurimmat villat irti, mutta tänään lähti sitten loputkin. Riine ja Hulda vielä kovasti irrottelee villojaan, mutta kun ne tässä pariin kertaan saisin pestyä, niin olisi villat mukavasti pois. Lunan pesu jäi huomiseen, en enää yksinkertaisesti pystynyt. Virittelin suihkuhuoneeseen itselleni saunajakkaran pehmoisella tyynyllä varustettuna, joten pesut onnistui ilman suurempaa tuskaa. Kuivaus hoidettiin auringossa rappusilla istuen, taas pehmeän tyynyn päällä. Kyllähän tuo selkä siinä väsyi, mutta ei sen kummemmin tuntunut pahalta. No nyt tuntuu, rutina ja pauke kuuluu taas joka askeleella ja kipu on aika mahtavissa mittasuhteissa. Tiedän että en saisi rehkiä, mutta ottaa oikeasti aivoon kun en voisi tehdä yhtään mitään, ilman että selkä on poissa pelistä. Pakko vaan yrittää, hammasta purren.

Tänään tuossa tyttöjä pestessä ajattelin että onpa meillä tosiaan nyt outo tilanne. Kuuteentoista vuoteen ensimmäinen kerta ilman uroksia talossa. Minähän olen aina ollut täysillä urosihminen, mutta kun aikoinaan noiden urosten kanssa oli niin hankalaa esim. astutukset. Itse en osannut astutuksissa auttaa ja aina piti saada tänne joku avuksi. Sitten jäi narttuja astutuksissa tyhjiksi ja sitä sai surra pitkät ajat. Silloin pikkuhiljaa alkoi miettimään josko itse kokeilisi kasvatushommia. Narttuhan sitä sitten piti hommata, yksi, toinen, kolmaskin ja neljähän noita täällä nyt on. Ei ole helppoa aina ollut kasvattaminenkaan, iloa ja surua. No mikäpä sitä ihmiselle helppoa olisi...

Puhtaita tyttöjä, irtoavissa turkeissaan :)

001%20%282%29.jpg

013.jpg

Tuo meidän koiratarha näyttää aika ankealle hiekkakentälle. No oikeasti se on ihan mukavankokoinen alue, jossa koirat mahtuu ihan ottamaan spurttejakin kun hepuli iskee. Tarha on ihan metsäpohjainen jossa kasvaa kieloja, mustikoita, heinää, puita  jne. Tarhan alaosaan ollaan vaan kärrätty ajoittain hiekkaa että pysyy kuivempana ja siistimpänä. Eli koirilla on siis ihan mukavat oltavat, alustana muutakin kuin hiekkaa :)

Liljat kukkii004.jpg

005.jpg